Home » S.S.S. | Güneş Enerjisi

S.S.S. | Güneş Enerjisi

GÜNEŞ ENERJİSİNDE SIK SORULAN SORULAR

* Güneş Enerjisi Ne Kadar Bir Süre Sonunda Kendisini Amorti Eder?

Coğrafi bölgeye ve kullanım miktarına göre değişir. Ortalama olarak 2 ila 5 yıl içinde kurulum maliyetini amorti eder.

 

* Güneş Enerjisinden Yıl Boyu Sıcak Su Elde Edilebilir mi?

EVET; Günümüzde kullanılan selektif (seçici) yüzeyli kollektörler ile yılın 12 ayı sıcak su elde etmek mümkündür.

 

* Güneş Enerjisinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Konutlarda ve endüstriyel tesislerde (otel,hastane,fabrika,kışlalar,yemekhane vb.) sıcak kullanım suyu elde elde edilmesinde. Konutların ve endüstriyel tesislerin ısıtılmasında katkıda bulunarak yakıt giderlerinden %40’a varan oranlarda tasarruf etmek.

 

* Güneş Enerjisinden Türkiyenin Her Coğrafi Bölgesinde Yararlanmak Mümkün mü?

Ülkemiz coğrafi enlem aralığı nedeniyle (36-42 derece) bir güneş ülkesidir.Güneşli havalarda her coğrafi bölgede yararlanmak mümkündür.Orta Avrupa ülkelerinde güneşin yıllık ışınım siddeti Ülkemizin yarısı kadar olmasına rağmen Almanya gibi bir orta avrupa ülkesinde güneş enerjisi kurulum alanı tüm avrupa’nın % 55’ine eş değerdir.

 

* Güneşin Olmadığı Zamanlarda Sıcak Su İhtiyacı Nasıl Karşılanıyor?

Sıcak su depoları yalıtımlı olduklarından güneş battıktan sonra da sıcak su konforu devam eder.Sürekli kapalı havalarda mevcut kazanınız yada elektrikli rezistans otomatik olarak devreye girerek sıcak su ihtiyacınızı sürekli kılar.

 

* Güneş Enerjisi Sistemlerinde İşletme Maliyeti Nedir?

Güneş enerjisi sistemlerinde çalışan pompanın gücü bir ampul kadar düşük olduğundan (30 ila 90 watt.) işletme gideri yok sayılır.

 

* Güneş Enerjisi Sistemlerinde Kollektörlerin Montaj Yönü Önemli midir?

Kuzey yarımkürede yaşadığımız için kollektörler yüksek verim için mutlaka güneye bakmalıdır. Binamızın bulunduğu konum itibariyle max. 15 derece doğuya veya batıya kayma tolere edilebilir. Bahçenizde uygun yer olduğu takdirde sistem zeminde de kurulabilir.

 

* Sistemlerin Ömrü Ne Kadardır?

Kurulumda kullanılan malzemelerin kalitesi çok önemlidir.Genelde kaliteden ziyade ucuzluğu ön plana çıkardığımızdan sistemler 2-3 yıl içinde elden çıkmaktadır.Bu nedenle bilinen markaların ürünleri tercih edilmelidir.Garanti süresi olarak en az 5 yıl garanti veren firma ürünleri tercih edilmelidir. Yeni teknoloji kollektörler bakır olduklarından ve sistemler kapalı devre çalıştıklarında sistemlerin ömrü 20-25 yıldan az değildir.

* Cebri Güneş Enerjisi Sistemi Nedir?

1

2

 

* Sistemde Kullanılan Kollektörlerin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

 

3
Bakır bilinen en optimum iletkenlikteki materyal olup, korozyona karşı çok dayanıklıdır. Daha iyi ısı transferi sağlar. Bakır boruların iç yüzeyi pürüzsüz olduğundan sert sularda dahi kireç tutmaz. Bu nedenle tüm projelerimizde bakır borulu paneller kullanmaktayız.
Yutucu yüzey (absorber) selektif (seçici) yüzeyli olmalıdır. Özel bir teknikle bakır veya alüminyum levha üzerine blue tech ya da siyah krom kaplama tekniğidir.Özelliği ise gelen güneş ışınlarının yüzde yüze yakın bir kısmını yutarak yüksek verim sağlamasıdır.
Panel kasası için alüminyum panel kasası kullanılır.Kasanın et kalınlığı önemlidir.Parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses vermelidir.
Panel ısı yalıtımı verimlilik için çok önemlidir.İdeal yalıtım malzemesi camyünü ya da taşyünü dür.Kalınlık 50 cm. den az olmamalıdır.
Kasa üst örtüsü düşük demiroksitli temperli cam olmalıdır.Temperli oluşu dayanıklılık, düşük demiroksitli oluşu ise %9 daha yüksek verim sağlar.

4

Depolama tankı , sistem uygulamaları ‘lejyoner bakterisi’ne karşı önlem olarak tüm Avrupa ülkelerinde değiştiğinden, biz de kullanıcı sağlığına verdiğimiz önem gereği bu sistemi uygulamaktayız.

‘Lejyoner bakterisi’ durağan sıcak su tanklarında, klimalarda vb.. yerlerde ürer ve yaşarlar. 60°C sıcaklığa kadar hayatta kalabilirler.Şekilde görüldüğü üzere kullanım sıcak suyunuz bataryanızı açtığınızda krom serpantinden geçer.Bu geçiş esnasında depo içinde bulunan ve güneş enerjisi panelleriyle kızdırılan sabit sıcak su kullanma suyunuzu ısıtır.Serpantin içinde sürekli taze su bulunacağından lejyoner bakterisinin üremesi söz konusu değildir

 

 

 

 

* Neden SOLar-ge?

Ülkemizin bilinen gerçeklerinden biri de çoğunluğun teknolojik yenilikleri yakından takip etmeyişidir.Piyasanın acımasız rekabet koşulları altında kaliteden ziyade ucuz mal ön koşul olarak kabul edilir.Buna bir de denetimsizlik eklenince her yıl milyarlarca liralık ucuz diye yatırım yapılan malzemeler hurdaya atılır.

Bizim misyonumuz ise tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bilgi birikimi,deneyim ve kalite üzerine kuruludur.İhtisasa hürmet temel rehberimizdir.Kulağımıza hoş gelen ve bizi gururlandıran “fatura giderlerimiz inanılmaz şekilde düştü” cümlesidir.
“Gereğinden fazla para ödemek akıllıca değildir, ancak az ödemek daha kötüdür. Eğer fazla ödeme yaparsanız biraz para kaybedersiniz. Buna karşılık az ödeme yaparsanız, aldığınız malın beklentinizi karşılamaması nedeniyle her şeyi kaybedebilirsiniz.

İktisadın kuralları az paraya çok değer almayı yasaklar. En düşük teklifi kabul ederseniz, kabul ettiğiniz risk için biraz daha para ayırmanız gerekir. Bunu yaparsanız da, yüksek teklifi kabul edebilecek kadar paranız var demektir”.
John Ruskin
İngiliz Sosyal Reformcu ( 1819 – 1900 )